zilverpunt

Nieuws

props.instance.classifiedByTaxonomyTerm.name_nl_NL

Maak kennis met onze Zilvermobiel vrijwilligers

In januari besloot Harry Haverals onze ploeg van chauffeurs van de mindermobielencentrale te vervoegen.  

Harry, wie ben je?  

Geboren te Merchtem in 1954, groeide ik op in deze, toen nog, landelijke gemeente. Ik werd er verliefd op een buurmeisje, die later ook mijn vrouw werd. Ons geluk was echter tijdelijk. Nadien bracht de liefde me naar Zemst, waar ik huwde met Diane. Eind 2017 kwamen we naar Vilvoorde (Groenstraat) wonen. We hebben intussen twee kleindochters, waarvoor we samen alles willen doen om die zien op te groeien en gelukkig te zijn.  

Wat deed je beroepshalve?  

Het grootste gedeelte van mijn beroepsloopbaan was ik ambtenaar bij de VDAB. Sinds de zomer van 2014 ben ik met pensioen.  

Wat doe je nu met je vrije tijd?  

Alhoewel ik op dat ogenblik nog geen plannen had, dacht ik aan vrijwilligerswerk. Toen mijn schoonmoeder de overstap maakte naar een woonzorgcentrum in de buurt, startte ik daar: twee middagen per week, als helper bij de bedeling van de middagmalen en het openhouden van de cafetaria. In 2017 werd ik aangesproken om als vrijwillig chauffeur voor de MMC van Zemst te rijden. Ook al wonen we niet meer in Zemst, toch blijf ik dit doen.  

Wat zijn je hobby's?  

Als kleine jongen zong ik al in het kinderkoor van de parochiekerk in Merchtem. Later maakte ik de overstap naar het Merchtems Parochiaal Mannenkoor. En dat werd, in navolging van mijn vader, een passie. 
Mijn vrije tijd gaat hoofdzakelijk naar het vrijwilligerswerk, genealogie (stamboomkunde), wandelen, postzegels verzamelen, .... Ik ben intussen ook chauffeur bij de Zilvermobiel van Vilvoorde. Sinds kort komen daar ook nog ritten bij naar het vaccinatiecentrum.  Soms genieten we samen met de familie van enkele dagen aan zee.  

Waarom doe je vrijwilligerswerk?  

Het grote voordeel van vrijwilligerswerk voor mij is dat je doet wat je wil en wanneer je wil. Ik haal er heel grote voldoening uit door te zien dat mensen blij zijn met wat je voor hen betekent: een praatje in de wagen, wat hulp bij begeleiding op weg naar ...  Gratis, maar onbetaalbaar!! 

Meer nieuws

Je Pagina's worden geladen...

Meer nieuws

Je Pagina's worden geladen...